Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jednoduchý velikonoční bochánek

0.0
Jednoduchý velikonoční bochánek

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky - výběrové, 10 dkg rozpuštěného másla, 10 dkg cukru, 2 žloutky, 3/4 kostičky droždí, 1/4 l vlažného mléka, hrsť rozinek, 5 dkg rozsekaných mandlí, kandované ovoce, citronová kůra , špetka soli,a mandle na posypání. 1 vejce na pomazání

Postup přípravy

Dáme do mísy 1/2 kg polohrubé mouky- výběrové, v mouce vytvoříme důlek a dáme do ní 3/4 rozdrobeného droždi , posypeme 1/2 kavovou lžičkou cukru a jednou lžící vlažného mléka polijeme. Počkáme až vzejde kvásek a přidáme špetku soli, 10 dkg cukru, rozpuštěné máslo, 2 žloutky, rozinky namočené v rumu, rozsekané mandle , citronovou kůru z půlky citronu, kandované ovoce ,také tak hrsť, nebo citronát a zalijeme vlažným mlékem. Vypracujeme těsto a necháme kynout. Droždí a vejce musí mít pokojovou teplotu. Když těsto vykyne, tak vytvoříme bochánky o průměru asi 20- 25 cm. Z tohoto množství mám dva. Bochánky necháme ještě kynou do té doby, než se nám rozpálí trouba asi na 190 stupňů. Když je trouba rozpálená potřeme bochánky rozšlehaným celým vejcem a posypeme plátky mandlí. Dáme na plechu s pečícím papírem do trouby a necháme je péct při 190 stupních.Po deseti minutách teplotu v troubě zmírníme asi na 150 stupňů a pečeme až bochánky dostanou hnědou barvu. Při pečení troubu neotevíráme nejméně 20 minut. Pečeme je asi 40 minut , potom do nich špejlí píchneme a zjistíme zda jsou propečené. Když se těsto na špejli nelepí , jsou hotové. Na plech se vejdou dva.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie